كيك الشوكولاتة الفاخر
مقادير الكيك
2 ونص كوب دقيق
3 علب زبادي او الرَّوْب أو الرائب أو الخاثر او یوغورت ( العلبة الصغيرة ال105 جرام)
نص كوب كاكاو خام
كوب زيت
2 كوب سكر
4 بيضات كبيرة الحجم
ملعقة كبيرة بيكنج بودر (باكت خميرة)
ملعقة صغيرة فانيليا سائلة
رشة ملح
مقادير الشربات
2 كوب سكر
كوب ماء
نص ملعقة صغيرة فانيليا
نص ليمونة
صوص الشكولاتة
كوب شكولاتة خام
ربع كوب كريمة خفق
الطريقة :
- في الخلاط هنضيف البيض الزبادي والسكر والزيت و الفانيليا ونخلطهم كويس جدا لحد السكر مايذوب تماما .
- في وعاء اخر هنضيف الدقيق والكاكو والملح والبيكنج بودر ونقلبهم كويس ( يفضل نقوم بنخل المكونات الجافة في منخل للحصول على قوام هش) .
- نضيف خليط السوائل الى خليط الدقيق ونقلب جيدا حتي تمتزج كل المكونات .
- في قالب الكيك المبطن بالزبدة والكاكاو هنصب خليط الكيك .
- تدخل فرن ساخن على حرارة 180 درجة مئوية ، من لمدة 45 دقيق تقريبا حتي النضج تماما .
- اول ماتخرج من الفرن تقلب على طبق ونضيف الشربات البادر والكيك سخن ثم يترك ليبرد تماما .
- ثم نضيف صوص الشكولاتة ويترك ساعة في الثلاجة قبل التقديم