كيكه الحليب الساخن
٢ كوب دقيق
كوب ونصف سكر او عسل
٢ بيض
نص كوب ذبده او زيت
كوب حليب
معلقه بيكنج بودر
فانليا
الطريقه
نشغل الفرن
نحضر صنيه الخبز ندهنها ماده دهنيه ونبطنها بدقيق
نسخن الحليب مع الذبده
نضرب باقي المكونات ماعدا الدقيق والبودر
نضيف الدقيق والبيكنج بودر للخليط ونخلط
نضيف الحليب الساخن والذبده ونقلب جيدا
نفرغها في صنيه الخبز
تخبز في فرن ساخن درجه حراره ١٨٠
كيك الدايت كيك الشوفان
كوب دقيق
نصف كوب دقيق شوفان
كوب شوفان
كوب ونص ماء ساخن
نص كوب ذبده
كوب ونصف عسل اسود او دبس تمر
معلقه قرفه
معلقه بيكنج بودر ورشه ملح
نجهز الفرن
نحضر قالب الانجلش كيك
ننقع الشوفان في الماء الساخن
نخلط كل المكونات ماعدا الدقيق والبينج بودر
نضيف الدقيق والبيكنج بودر ونقلب جيدا
تخبز في فرن ساخن رف اوسط درجه حراره متوسطه
كيك الماربيل
المكونات
٤ كوب دقيق
٢كوب الاربع سكر
كوب زيت ونص كوب ذبده مذابه
٥ بيض
فانليا
معلقتين بيكنج بودر
معلقه خل
معلقتين كاكاو ومعلقتين حليب
الطريقه
نجهز الفرن بتسخينه ونجهز صنيه الخبز
ننخل الدقيق والبودر
نخلط بالمضرب اليدوي جيدا السكر والبيض والفانليا والزيت والذبده والحليب
بعد ما الخليط اتخلط كويس ولونه افتح نضيف الدقيق والبيكنج بودر
نخلط كويس
نقسم الخليط نصفين متساويين ولون احدهم بالكاكو ومعلقتين الحليب
في صاج مقاس ٣٠×٤٠
نصب تلتين الخليط الابيض ونوزع عليه نص الخليط البني نحركهم مع بعض بخله خشب نصب باقي الخليط الابيض وكذالك باقي الخليط البني ونحركهم بخله
تخبز في فرن ساخن رف اوسط درجه حراره ١٨٠ ل٢٠٠
كيك الشاي بالحليب
٢ كوب دقيقمعلقتين نشا وده اختيراي لكنه بيذود هشاشه الكيككوب سكركوب حليبكوب الا ربع زيت٢ بيض حجم كبيرمعلقه بودرمعلقه خل ومعلقه عصر لمونفانلياممكن استبدال الحليب بعصير البرتقان والاستغناء عن عصر اللمونالطريقهنشغل الفرن ونحضر صنيه الخبزكل المكونات بدرجه حراره المطبخنضرب كل السوايل في الخلاط ضرب مبرحننخل الدقيق والبيكنج بودر والنشا ونخلطهم علي باقي المكونات السايلهنفرغهم في صنيه مقاس ٢٤ ل٢٦ او مربع مقاس ٢٢تخبز في فرن سخن رف اوسط علي درجه حراره متوسطه